28.12.2017

Rallikuljettaja Markku Alen kävi KymiRingillä testaamassa

Urallaan 19 MM-sarjan osakilpailuvoittoa saavuttanut ja pitkään alalla vaikuttanut legenda, moottoriurheilun asiantuntija Markku Alen kävi testaamassa KymiRingin radalla hyötyajoneuvoa.

Tämän talven ensilumi saatiin juuri sopivasti radan pintaan, mikä osaltaan aiheutti lisähaastetta Markun testiajolle. Suomen Hyötyajoneuvokeskus oli varustellut Toyota Hiluxin erikoisvarustein, esimerkiksi renkaat ovat isommat ja puhkeamattomat kaivostyöajoneuvoille tarkoitetut. Alustasarjaa on korotettu, iskarit ja jouset on vaihdettu sekä lavakatteet rakennettu. Auto on tarkoitettu Suomen Hyötyajoneuvokeskuksen omaksi esittelyautoksi, eikä ihan moottorirataolosuhteisiin rakennettu ja Markun mielestä jousitus olisikin sopinut paremmin vaikka Dakarin kova-alustaiselle aavikolle kuin murskepohjalla olevalle moottoriradalle.

Kuvausryhmä kävi edellisen kerran pari viikkoa aiemmin tutustumassa radan olosuhteisiin ja silloin Doctor Alen testasi radalla ajamista ensimmäisen kerran. Hänen mielestään pohja oli erittäin hyvä. Lumen tulo oli tällä välin liukastuttanut radan pinnan ja teki ajamisesta tänään vaikeampaa. Päivän päätteeksi hän kommentoi KymiRingiä seuraavasti:

”On tässä ehdottomasti potentiaalia! Ja tämmöinen me tänne Suomeen tarvitaan, ei ole toista vastaavaa Pohjoismaissa. Eikä pelkästään moottoriurheilun kannalta, on ajokoulutuskeskus ja ihan kokonaisuutena, tää on hieno juttu.”

IMG 20171027 155420 2IMG 20171027 084427 2