24.7.2017

KymiRingin edustajat tapasivat FIA:n presidentin Jean Todtin

KymiRingin hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg ja hankejohtaja Timo Pohjola tapasivat Kansainvälisen Autourheiluliiton - FIA:n presidentti Jean Todtin.

Viikonloppuna Alahärmässä järjestettiin Flying Finn 100 Race, mikä on kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n virallinen EM-sarjan osakilpailu ja osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden virallista ohjelmistoa. Paikalla oli myös FIA:n presidentti Jean Todt.

Kari O. Sohlberg ja Timo Pohjola keskustelivat hänen kanssaan ja päivittivät KymiRingin kuulumiset ja kertoivat moottoriurheilu- ja ajokoulutushankkeen toteutumisesta.

Jean Todtin mielestä KymiRing hanke on ainutlaatuinen ja hän seuraa sen toteuttamista suurella mielenkiinnolla. Tapaaminen oli monella tapaa antoisa ja KymiRingin tulevaisuus myös kansainvälisten autourheilukilpailuiden järjestäjänä vaikuttaa lupaavalta.

 

”Suomi on pieni paratiisi autourheilijoille, lajista riippumatta. Intohimo moottoriurheilua kohtaan näkyy kaikkialla”, ranskalainen kiitteli.

Iittiin rakentuva moottoriurheilukompleksi KymiRing on herättänyt myös FIA:n kiinnostuksen. KymiRingillä on jo olemassa sopimus ratamoottoripyörien kuninkuusluokka MotoGP:n osakilpailun järjestämisestä.

Radan kehittäminen mahdollistaa luokituksen osalta jopa F1-kilpailun järjestämisen, mikä on herättänyt keskustelua Suomen mahdollisuudesta omaan kisaviikonloppuun.

Toiveita puoltavat FIA:n ja F1-sarjan tuoreen omistajan Liberty Median halu kasvattaa sarjan markkina-aluetta. KymiRingin etuna toimii Pohjois-Euroopan kattamisen lisäksi myös läheinen yhteys läntisen Venäjän markkinoihin.

 

Ratahankkeesta vastaavien tahojen kanssa keskusteleminen on osa Todtin vierailun ohjelmaa.

"On ollut fantastista huomata, että täältä löytyy näkemystä ja johtajuutta tällaisen radan rakentamiseen", hän totesi.

KymiRingin kokonaisuuteen kuuluu moottoriurheilukeskuksen lisäksi myös ajoharjoittelu- ja testausolosuhteet.

"On hienoa, että puitteet tarjoavat mahdollisuudet kehittää moottoriurheilun lisäksi myös tavallisten tiekäyttäjien ajotaitoja", Todt sanaili.

ilmakuva 5 syksy