2.6.2017

KymiRingin ensimmäisten MotoGP-kilpailujen ajankohta selviää elokuussa

MotoGP:n järjestämisoikeuksien haltija Dorna Sports saapuu Suomeen elokuussa.

Dornan ja KymiRingin johtohenkilöt tapaavat myös valtiovallan edustajat Helsingissä. Neuvottelujen jälkeen järjestetään tiedotustilaisuus, missä virallisen kisaorganisaattorin Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeletan johdolla ilmoitetaan milloin Suomen MotoGP-kilpailut pidetään KymiRingin moottoriurheilukeskuksessa. Dorna on jo solminut viisivuotisen sopimuksen MotoGP-kilpailujen järjestämisestä KymiRingin Grand Prix -radalle. Kilpailut herättävät laajaa huomiota kansainvälisesti ja tulevat kisat kiinnostavat varmasti myös suomalaista moottoriurheilukansaa. Pohjoismaissa maailmanmestaruusosakilpailuissa on viimeksi kilpailtu Anderstorpin radalla Ruotsissa vuonna 1990 ja Suomessa viimeksi vuonna 1982 Imatralla. MotoGP on maailman seuratuin kaksipyöräisten laji ja paikan päällä kilpailuja seuraa parhaimmillaan jopa lähemmäs 200 0000 katsojaa.