18.4.2017

Xamk kohtaa eeppisen elämyskeskuksen, KymiRingin

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu – Xamk, tekee yritysyhteistyötä monessa muodossa. Hyvä esimerkki on projektityöt KymiRingille. Xamkin opiskelijat eri linjoilta kokivat mielenkiintoisen ja ikimuistoisen hetken, kun entinen maailmanluokan itävaltalainen F1-kuljettaja ja moottoriurheilija Alexander ”Alex” Wurz vieraili Metsolan kampuksella.

Opiskelijat olivat ryhmätöinä ideoineet ja tutkineet KymiRingin kehittämistä ympäristöystä-välliseksi ja Suomen ainutlaatuisuutta korostavaksi moottoriurheilu- ja tapahtumakeskukseksi. Alexander ”Alex” Wurz on KymiRingin pääradan sekä ajoharjoittelukeskuksen suunnittelutiimin jäsen. Hän vieraili yhdessä KymiRingin hankepäällikkö Timo Pohjolan kanssa kuuntelemassa yhteenvetoa ideoista ja tutustumassa Xamkin toimintaan.

Tiukasta aikataulusta huolimatta Wurz kuunteli suurella mielenkiinnolla, mitä Xamkissa voidaan opiskella, missä kampukset sijaitsevat ja millaista yritysyhteistyötä KymiRingin kanssa on jo olemassa ja mitä kaikkea voidaan vielä kehittää. Lehtori Tuomo Pimiä piti ytimekkään esittelyn Xamkin organisaatiosta ja koulutusmahdollisuuksista. Hän esitteli referenssejä sekä kertoi tulevaisuuden visioista esimerkiksi digitalisaatioon ja yrittäjyyteen sekä Venäjä yhteistyön kehittämiseen. Lisäksi Pimiä esitteli opiskelijoiden tutkimuksia KymiRingin ympäristö- ja energiatehokkuuden kehittämisestä alueella, sekä logistiikan, majoitusten ja oheispalveluiden selvittelyjä vastaamaan kasvavaan volyymiin KymiRingin tapahtumien yhteydessä.

Wurz kertoi opiskelijaryhmälle itsestään, urastaan ja miten hän päätyi mukaan KymiRingin suunnittelutiimiin. Hän työskentelee isänsä yrityksessä, missä suunnitellaan ja kehitetään ajoharjoitteluratoja eri puolille maailmaa. Ammattilaiskuljettajan taustansa vuoksi hänellä on runsaasti käytännössäkin opittua tietoa radoista, niiden suunnittelusta ja turvallisuus-asioista. Hän haluaa oppia lisää tekemällä ja kokee asiat avoimesti niin elämässä kuin ajamisessakin: pitää mennä eteenpäin ja kehittyä jatkuvasti. Hän piti KymiRingin konseptia ainutlaatuisena myös liiketoiminnan kannalta. KymiRing on tulevaisuuden edelläkävijä moottoriurheilu- ja tapahtumakeskusten parissa. Ennen kaikkea täällä yhdistyvät rata- ja moottoriurheilukilpailut sekä tieturvallisuus ja ajoharjoittelun testausmahdollisuudet, Suomen aitoon ja puhtaaseen ympäristöön sekä korkeatasoiseen teknologiaan. Se on erinomainen yhdistelmä, mitä ei muualla maailmassa ole tarjolla.