MotoGP™ oikeuksienomistajan Dorna Sports:n ja KymiRing:n välillä käytyjen keskustelujen perusteella on päädytty vuoden 2022 MotoGP™ Suomen osakilpailun peruuttamiseen.

MotoGP™ kilpailun ajankohdan läheisyydestä sekä geopolittisesta tilanteesta aiheutuneesta toimitusketjujen viiveistä ja katkoksista johtuen ei ole voitu saavuttaa täyttä varmuutta siitä, että KymiRingillä käynnissä olevat rakennustyöt saataisiin kaikilta osin moottoripyörien kuninkuusluokan edellyttämään valmiuteen riittävissä ajoin ennen heinäkuun kilpailuajankohtaa.

MotoGP™ oikeuksienomistaja Dorna Sports ja KymiRing ovat sopineet, että ensimmäinen MotoGP™ osakilpailu ajetaan KymiRingillä vuonna 2023.

Vaikka MotoGP™ osakilpailun peruuttaminen tältä vuodelta on pettymys KymiRingille ja kaikille kilpailun toteutumisen eteen työskenneille sekä yleisölle, on kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että kilpailutapahtuman alkaessa niin tapahtuman vaatima tekniikka kuin kuljettajien turvallisuuteen liittyvät elementit ovat MotoGP™ kilpailun vaatimalla korkealla tasolla. Työt MotoGP™ valmiuden saavuttamiseksi jatkuvat.

MotoGP™ kilpailun peruuntumisella ei ole vaikutusta muihin KymiRingillä 2022 järjestettäviin kotimaisiin tai kansainvälisiin tapahtumiin.

25.5.2022