Uusien omistajien tavoitteena on sijoituksillaan ja ammattitaidollaan kehittää tästä kansainvälisen tason moottoriurheilukeskus.

TRP Hungaryn johtama sijoittajaryhmä osti suomalaisen KymiRingin urheiluradan laitteineen perustaen yhdessä sijoituskumppaneiden kanssa Finland Motorsport Circuit Holding Oy:n. Uudet omistajat ovat sitoutuneet kehittämään radan kansainväliseksi moottoriurheilukeskukseksi pohjautuen ammatilliseen kokemukseensa sekä eri sektoreita ylittäviin liikemenestyksiinsä.

KymiRing on erityisesti moottoriurheilun ja autoteollisuuden kehitystarpeisiin rakennettu keskus Kausalan lähistöllä Helsingistä 110 km koilliseen. Radan rakentaminen alkoi 2010-luvun puolessavälissä, sillä tarkoituksella, että Suomessa, jossa erilaisilla moottoriurheilulajeilla on pitkät perinteet, olisi MotoGP:n korkeimman vaatimustason mukainen ”FIM Grade A”:lla luokiteltu kilparata. Keskuksen osa on 4,5 kilometrin pituinen kilparata, nykyaikainen huoltorakennus, sekä lyhyempi, 2,3 kilometrin pituinen rata. Kehityssuunnitelmissa on uusien, muun muassa motocross, rallicross sekä myös speedway-radan rakentaminen.

MGR_IMAGES_2024_02_03_317_.jpg

Erilaisista haasteista johtuen investoinnin takana ollut yritys joutui konkurssisuojaan vuoden 2023 huhtikuussa, mutta velkojat suhtautuivat tilanteeseen myönteisesti, jotta projekti jatkuisi uusien sijoittajien voimin, ja tämän tuloksena KymiRingin toiminta voisi alkaa lähitulevaisuudessa.

TRP Hungaryn tavoitteena on suotuisin ehdoin toteutuneen taloudellisen sijoituksen jälkeen alueen ensisijainen moottoriurheilukeskuksen toiminnan onnistunut ylläpitäminen. Tätä silmällä pitäen yritys on työstänyt kattavan kehityssuunnitelman, ja tämän monivaiheisen strategian toteuttamisen ansiosta pystytään turvaamaan alueen jatkuva kehittäminen seuraavien vuosien aikana.

Moottoriurheilukeskus on brittiläisen Apex Circuit Design Ltd:n suunnittelema, sijoittajakonsortion jäsenet ovat TRP HungaryYhdysvaltoihin sijoittautunut yksityinen sijoittaja Alex Rabb, Raorg TransLogin omistaja Balázs Kerék sekä Kouvolan läheltä kotoisin oleva, Saksassa useampia yrityshautomoprojektia johtava Mika Wilska.

Uuden johtoryhmän pyrkimyksenä on käyttää paikallisten osaamista ja asiantuntijuutta, joten suunnitelmissa on yhteistyötä paikallisten yhteisöjen kanssa. Osana sitä valmisteluvaiheen aikana johtokunta on tehnyt yhteistyötä Suomen Moottoriliiton, AKK-Motorsportin pääsihteerin ja Rally Finlandin aiemman järjestäjän, Jani Backmanin kanssa.

KYMIRING_BEST_024_.jpg

TRP Hungary toteaa, että investointi toteutuu täysin yksityisten lähteiden avulla, ilman julkista rahaa.

”Olemme saaneet ainutlaatuisen mahdollisuuden saada ja myötävaikuttaa KymiRingin kehittämiseen Suomessa, jossa moottoriurheilulla on uskomaton kulttuuri ja perinteet. Rallista ratakilpailuun, kahdella ja neljällä pyörällä Suomi on se paikka, jossa urheilun kannattajat voivat tuntea olonsa kotoisaksi.” – sanoi Tamás Őry, TRP Hungaryn toimitusjohtaja.

Kornél Őry, Finland Motorsport Circuit Holding Oy:n toiminnanjohtaja lisää: ”Suunnitelmiemme mukaan rakennamme Pohjoismaiden ja Baltian johtavan urheilu- ja viihdekeskuksen. Olemme erittäin innostuneita saamaan kumppaneidemme kanssa KymiRing-projektissa piilevän valtavan mahdollisuuden esiin. Teemme parhaamme, jotta pystyisimme hyödyntämään uramme aikana kertyneen ammattitaitomme sijoittajien, paikallisten yhteisöjen sekä kaikkien moottoriurheilun fanien eduksi.”

15.2.2024