KymiRing GP-rata:

Tekninen, fyysinen ja nopea.

KymiRing täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n korkeimman rataluokituksen. 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora. Rata mahdollistaa kansainvälisten moottoriurheilutapahtumien järjestämisen ja tarjoaa loistavat puitteet ajoharjoitteluun ja ajoneuvotestaukseen.

Radan suunnittelu pyrkii täyttämään kuljettajien vaatimukset kokemuksesta ja luokasta riippumatta sekä tarjoamaan turvallisen ympäristön auto- ja moottoripyöräkäyttöön.

Myötäpäivään ajettava rata koostuu 21 kaarteesta, 13 oikeakätistä ja 8 vasemmalle kääntyvää, ja jokainen vaihtelee niin nopeuden kuin säteensä mukaan tarjoten sujuvia ja elämyksellisiä ajojaksoja kahdeksalla avainohituspaikalla.

Suunnittelun pyrkimyksenä on ollut hyödyntää kumpuilevan maaston muoto; ratakierros tarjoaa 18 metrin korkeuseron matalimman ja korkeimman kohdan välille. Ylämäkien maksiminousukulma on 8,19% ja alamäkien maksimilaskukulma on 7,63%. Nykyiset ja entiset huippukuljettavat ovat kuvailleet rataa mielenkiintoiseksi ja haastavaksi.

Radan tiedot:

Pituus..........................4,5km
Leveys.........................12m
Pisin suora..................1,1km
Ajosuunta....................myötäpäivään
Kaarteiden määrä........21
Korkeusero..................18m

Maksiminousut ja laskut:
nousut...........................8,19%
laskut.............................7,63%

Luokituslisenssi..............FIA 1/FIM A
Kaarteita oikealle............13
Kaarteita vasemmalle.....8
Varikkoalue.....................6000m² 15m x 400m
GP itä..............................2,4km
GP länsi...........................2,2km