GP-rata

KymiRingin GP-rata täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n korkeimman rataluokituksen. 4,5 kilometriä pitkä rata koostuu 21 kaarteesta ja radalla on korkeuseroa 18 metriä. 1,1-kilometrinen suora on Euroopan pisin GP-radan pääsuora. 

GP-rata tarjoaa loistavat puitteet kansainväliseen moottoriurheiluun ja tapahtumiin, ajoharjoitteluun ja vaativaankin ajoneuvotestaukseen.


KymiRingin GP-rata

Täyttää ainoana ratana Pohjois-Euroopassa FIA:n ja FIM:n

korkeimman rataluokituksen.

GP-rata tarjoaa loistavat puitteet kansainväliseen moottoriurheiluun ja tapahtumiin, ajoharjoitteluun ja vaativaankin ajoneuvotestaukseen.

Haastava motocross-rata KymiRingin keskeisimmällä sijainnilla palvelee paitsi kansainvälisiä ja kansallisia huippukilpailuja, myös motocross-harrastajia.

Nopeaa ja vaativaa rallycross-rataa, joka sijaitsee varikkorakennuksen ja VIP-alueiden välittömässä läheisyydessä, voidaan käyttää lukuisissa eri kilpaluokissa ja harjoittelussa.

Kilpavaatimukset täyttävä speedway-rata mahtavilla katsojapaikoilla täyttää kilpailijoiden, harrastajien ja katsojien tarpeet aina kansainväliselle tasolle asti.

Erittäin suuri kuuden hehtaarin asfalttialue toimii loistavana kisavarikkona, mutta sitä voidaan käyttää myös ajoneuvotestaukseen.

Erityyppiset ja muokattavissa olevat offroad-radat KymiRingin 180 hehtaarin alueella soveltuvat loistavasti esimerkiksi ajoneuvotestaukseen tai enduroon.

Varikkorakennus

KymiRingin varikkorakennus on suunniteltu vastaamaan kaikkein vaativimpienkin moottoriurheilutapahtumien, messujen, konferenssien, insentiivien ja esittelytilaisuuksien tarpeisiin.

Varikkorakennuksen alatasossa on 36 kappaletta 120 neliön varikkopilttuita, jotka täyttävät kansainvälisen moottoriurheilutason vaatimukset. Täysvarusteltu 240 neliön halli nostureineen palvelee myös testausasiakkaita.

Toisen kerroksen kisavalvomotilat takaavat sataprosenttisen kattavuuden koko rata-alueelle, sillä sieltä löytyvät mm. 48 näyttöä, jotka lähettävät kuvaa neljästäkymmenestä kamerasta reaaliajassa.

Koko rakennuksessa on kaiken kaikkiaan 2900 neliötä muunneltavaa kokous-, messu- ja lehdistötilaa. Toisesta kerroksesta löytyy myös toimistovarusteltu ja sisustettu 240 neliön tila, jota voidaan käyttää myös VIP-tilana.

Varikkorakennuksen kruunaa 4500 m2 suuruinen kattoterassi, joka takaa upean katsojaelämyksen kokeneimmallekin fanille!

5G-verkko

Teollisuustason 5G-teknologialla varustettu verkko KymiRingillä tarjoaa tehokkaan ja turvallisen testiympäristön itseohjautuvien ja verkottuneiden ajoneuvojen sekä ohjelmistojen testaamiseen. Digitalisoitu ajorata mahdollistaa tiedonsiirron reaaliajassa.

KymiRingin digitaalinen verkkoympäristö kattaa paitsi GP-radan, myös laajan asfalttikentän, off-road-maastot ja city course-testialueen – ympäri vuoden ja eri sääolosuhteissa.

KymiRingin ensiluokkaisten verkkopalveluiden avulla moottoriurheilun yleisöt ympäri maailmaa pääsevät nauttimaan aivan uudenlaisesta katsojakokemuksesta. Verkon suuri kapasiteetti ja nopeus mahdollistavat ennennäkemättömien televisiotekniikoiden hyödyntämisen moottoriurheilussa.