18.4.2019

Kokemuksia KymiRingillä - uniikki ja mukava työpaikka

Keväinen viikko KymiRingin työmaalla sai uuden vahvistuksen, kun haminalainen 15-vuotias oppilas pääsi suorittamaan viikon kestävää TET-harjoitteluaan KymiRingille. Näin hän kirjoitti kokemuksistaan ja kertoi millaista työskentely KymiRingillä hänen mielestään on.

Kokemukseni TET-jaksosta KymiRingillä 

Olen kahdeksasluokkalainen oppilas ja meillä oli TET-jakso 8.4-12.4. Valitsin työpaikaksi KymiRingin, koska kuulin suosituksia kyseisestä paikasta, kiinnostuin asiasta ja otin yhteyttä työnantajaan. Sovin työnantajan kanssa mahdollisuudesta päästä suorittamaan TET-harjoitteluani KymiRingillä. 

KymiRing sijaitsee Iitissä, se on rakenteilla oleva moottoriurheilu- ja elämyskeskus. En oikein aluksi tiennyt mitä työpaikalla tehdään, mutta se selvisi ainakin osittain heti ensimmäisenä työpäivänä. KymiRingin työntekijöillä on omat työtehtävänsä eli kaikki heistä tekevät erilaisia töitä. TET-viikon aikana pääsin seuraamaan, mitä kukakin tekee työkseen. Pääsin mukaan seuraamaan kokouksia ja auttamaan niiden järjestelyissä. Työaika koostui pääosin muiden työskentelyn seuraamisesta ja omien työtehtävien tekemisestä. Sovin työnantajani kanssa tutkivani sosiaalisen median kanavia ja erilaisia nettisivustoja ja sitten minun piti tehdä niistä arviointia. Työpäivät olivat rentoja ja sellaisia taukojakin oli, milloin sain tehdä mitä halusin. Ensimmäisinä työpäivinä tutustuin työpaikkaan sekä toimintaan tarkemmin työnantajani kanssa. Seurasin vierestä hänen työntekoaan ja samalla tein itsekin annettuja työtehtäviä ja taukojen aikana tein koulutöitäni. 

Maanantaina olin kokouksessa mukana, keskiviikkonakin oli kokous ja perjantaina koko päivä oli kokouksia ja autoin niiden järjestelyissä. Tiistaina ja torstaina ei ollut kokouksia töissä, mutta tein koulutehtäviä ja työtehtäviä suurimman osan päivästä.  Pääsin myös tutustumaan valvotusti rakennustyömaalle työnantajan ja turvallisuuskoordinaattorin kanssa. Perjantaina viimeistelin työtehtävät ja autoin työnantajaani sosiaalisen median ja nettisivujen parissa. 

TET-viikko meni mukavasti ja nopeasti sekä oli mielenkiintoista päästä tutustumaan KymiRingiin tarkemmin. Odotukseni täyttyivät työpaikasta, koska työilmapiiri oli mukava ja vastaanottava, työnteko oli rentoa ja mukavaa. Työpaikka on ainutlaatuinen, valmistuttuaan KymiRing eroaa kaikista muista Pohjois-Euroopan moottoriradoista monipuolisuutensa ja monien uniikkien ominaisuuksien ansiosta.

Suosittelen KymiRingiä TET-paikaksi, jos haluaa rentoa ja monipuolista työskentelyä, mutta pitkät työpäivät eivät haittaa. 

Kirjoittanut 8-luokkalainen Aleksi Haminasta.

 IMG 20190412 134733