28.3.2019

Päiväkoti Kanttarellissa Kausalassa vietettiin moottoriradan avajaisia

Varhaiskasvatuksen hoitajan Saara Vihertön ideasta syntynyt KymiRing-moottoriradan ”pienoismalli” Kantring avattiin juhlallisesti päiväkoti Kanttarellissa. Avajaisiin osallistui päiväkodin väki vip-vieraineen. Mukana oli lasten vanhempia, Kanttarellin mummo-pappa toiminta, edustajat Iitin kunnalta ja KymiRingiltä sekä Iitinseudun toimittaja.

Ajatus KymiRingin pienoismallin rakentamisesta kehittyi, kun päiväkodissa mietittiin, miten hienoa olisi, jos lapset pääsisivät osallisiksi KymiRingiin. Näin idea lähti elämään ja hyvin nopeasti siitä innostuivat niin aikuiset kuin lapsetkin. Tavoitteena oli tehdä lapsille leikkipaikka, jota ei aina tarvitse korjata pois. Muillakin tulee olemaan mahdollisuus päästä tutustumaan Kantringiin Iitin Ravilinnassa huhtikuussa pidettävillä Lapsimessuilla.

 Kanttarellin henkilökunta kertoi projektistaan: ”Hommasimme pöydän ja muokkasimme sitä, lapset levittivät liisteriä ja sanomalehteä siihen ja kun pohjatyöt oli tehty, niin aloimme lasten kanssa maalaushommiin. Viime silauksena laitoimme vielä lakan päälle. Otimme KymiRingin radasta mallia, jonka jälkeen teimme rallitien mustasta teipistä, saman muotoisesti kuin oikeakin rata. Voi sitä riemua, mikä syntyi, kun rata alkoi olla valmis, siinä on jo monet autot ajaneet. Kaikki, jotka jaloillaan kestivät ja suti pysyi kädessä, ovat olleet tekemässä tätä rataa. Olemme maalanneet ja liisteröineet sydäntemme kyllyydestä. Kaikki innostuivat tästä projektista valtavasti ja projekti kasvoi sen kuluessa ja me innostimme toinen toisiamme. Olemme tehneet joka vaiheesta oman uutisen, ne pohjautuvat KymiRingin uutisiin. Olemme muokanneet niistä tekstiä ja vaihtaneet nimiä.”

 KantRing-uutisia

IMG 20190311 094234

Kansainväliset mitat täyttävä moottoriurheilukeskus-hanke etenee aikataulun mukaisesti. Iittiin suunnitellun KantRingin luokitukset ovat kunnossa ja lupamenettelyn uskotaan valmistuvan alkuvuoteen mennessä. Alueen rakennustyöt käynnistyvät välittömästi tämän jälkeen.

 Kantringin rakennustyöt pari päivää etuajassa ”MotoGP-tallipäälliköt odottavat innolla Kanttarellin MM-osakilpailua”

 Metsien ympäröimässä Päiväkoti Kanttarellissa, neliön alueella käy parhaillaan kova tohina, kun noin 14+3 työhenkilöä rakentaa valmiiksi KantRing -rata-aluetta, jossa Päiväkoti Kanttarelli tulee isännöimään MotoGP-kilpailua maaliskuussa 2019.

radan rakennus 3Radan rakennus 2

– MotoGP-kilpailu ajetaan maaliskuun alkupuoliskolla viikko jälkeen rata-avajaisten. Radan rakentamisen ja valmisteluiden osalta aikataulu on hyvin realistinen. – Hommat ovat oikein hyvällä mallilla. Ollaan muutama päivä aikatauluista etuajassa, projektipäällikkö toteaa. Parhaillaan KantRing-radalla on menossa monta eri työvaihetta. – Raakatyö on tarkoitus saada ennen hiihtolomaa valmiiksi. Ensi kuussa, kun maasto on kuivunut, viimeistellään pinnat ja tehdään kallistukset.

Luigi Maario kopio 3

 Vuoden 2010 veteraanimopo-kiihdytyskisojen maailmanmestari italialainen Luigi Maario pyörähti Suomessa tällä viikolla. Mies kävi tarkistamassa Iitissä sijaitsevan KantRingin tilanteen, toiveena olisi, että KantRing tulisi olla kaikilta osa-alueiltaan sovitun mukainen, korkeatasoinen ja nykyaikainen rata. – Ei ole kuin yksi sana, millä rataa voi kuvailla ja se on fantastico! Maario hehkuttaa. Erityisesti mies on ihastunut radan profiiliin ja siihen, että sen suunnittelussa on otettu huomioon paitsi katsojat myös kilpailijat. – Radan muoto on upea! Siinä mennään ylös ja alas eri nopeuksilla, eli juuri kaikki jännittävimmät osa-alueet ovat KantRingillä täysin kohdallaan. Kierrän ympäri maailmaa eri radoilla ja nyt voin vain ihmetellä, miten te olette onnistuneet toteuttamaan juuri ne osa-alueet, joita ajajat haluavat!

 Kantring-rata valmistuu aikataulussa

 Kanttarellin päiväkotiin rakenteilla oleva moottoriurheilun Kantring-rata on edennyt aikataulun mukaisesti. Radan läpiajettavuus saatiin käyttöön helmikuun aikana ja massiiviset asfaltoinnit käynnistyivät sopivasti ennen talvilomaa. Tämän kevään työohjelmaan kuuluvia töitä viimeistellään parhaillaan. Poikkeuksellisen lämmin helmikuu sekä tehdyt muutokset työohjelmassa mahdollistivat rakentamisen joutuisan etenemisen. Kanttarellin henkilökunta on tyytyväinen tehtyihin ratkaisuihin. ”KantRing-radan rakentaminen on ainutlaatuinen kokemus. Kaikki täytyy tehdä viimeisen päälle, koska työn tuloksen tulee Iitinseudun välityksellä näkemään koko kylä.”

 Kallistukset 2IMG 20190311 094245

 

 Lisää voit lukea 14.3.2019 julkaistusta Iitinseudusta.

Teksti: KymiRing tiedotus

Kuvat: Janita Lehtonen ja Päiväkoti Kanttarelli